Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne zawijańce

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 500 gram
ser żółty 250 gram
salami 200 gram
cebula 1 sztuka
pieczarki 8 sztuk
pasta chili
jajko
pieprz
sól
tymianek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne zawijańce


Ciasto rozwinąć, posmarować cienko pastą paprykową.
Salami zetrzeć na tartce i równo rozsypać na ciasto.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Pieczarki umyć, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju z połową cebuli i szczyptą tymianku. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Rozłożyć na salami. Posypać resztą cebuli.
Ser zetrzeć lub drobno pokroić i rozsypać kolejną warstwą na ciasto.
Ciasto zrolować, pociąć w poprzek na plastry ok 3 cm. Posmarować roztrzepanym jajkiem i układać na blachę. Piec 25 min. w temperaturze 200 stopni. Podawać z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lucan 05.09.2015 18:17
to schrupania:)
Mniam 05.09.2015 15:48
Z chęcią bym takie zjadła :)
Wacław 05.09.2015 14:15
fajna przekąska
Jumper123 05.09.2015 11:17
wyglądają przepysznie
cooked 05.09.2015 08:25
pyszności ;)
olkaaa 05.09.2015 03:24
Chętnie zrobię.
Iwusia 04.09.2015 23:32
robię podobne, sa pycha
Łukasz15 04.09.2015 23:11
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak