Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne udka kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

udka kurczaka 4 sztuki

MARYNATA

sos sojowy 1/3 szklanki
czosnek 2 ząbki
konfitura 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 4 łyżki
cukier 2 łyżeczki
sól do smaku

Porada

Dodałam konfitury pomarańczowej .

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne udka kurczaka

Kroki postępowania

1
Nogi ponacinać nożem , od strony gdzie nie ma skóry.
Krok 1 - Pikantne udka kurczaka  foto
2
Wymieszać w misce składniki marynaty.
Krok 2 - Pikantne udka kurczaka  foto
3
Włożyć do miski, zalać marynatą, przykryć. wstawić do lodówki, co najmniej na trzy godziny. Co pół godziny przewrócić na drugą stronę.
Krok 3 - Pikantne udka kurczaka  foto
4
Ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Podawać z ryżem. SMACZNEGO!!!!
Krok 4 - Pikantne udka kurczaka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 18.01.2017 09:21
Pyszne na obiad:)
Bernadeta1 08.01.2017 20:45
lubię pikantne smaki i udka na pewno bardzo by mi smakowały
Ania321 08.01.2017 17:39
smaczny obiadek :)
Renataj 08.01.2017 16:23
Pięknie przyrumienione:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak