Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
skrzydełka kurczaka
1 kg -
ketchup pikantny
3 łyżki -
miód płynny
2 łyżki -
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
Czosnek suszony Prymat
-
Liść laurowy suszony Prymat
2 -
Ziele angielskie całe Prymat
3 -
sól do smaku
-
olej
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Pikantne skrzydełka z nutą słodyczy
Tak przygotowane skrzydełka wstawić do lodówki na kilka godzin.
Skrzydełka przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać do nich ziele angielskie, liść laurowy. Niewielką ilością wody opłukać miskę, w której się marynowały - podlać tym płynem skrzydełka.
Mięso wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 50 minut. Na około 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę – skrzydełka mają się przyrumienić.
Podawać gorące.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się