Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne skrzydełka z kurczaka z fasolką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki do kurczaka

skrzydełka kurczaka 16 szt
Papryka ostra mielona Prymat 4 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 3 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 3 łyżeczki
olej rzepakowy 100 g

fasolka

zielona fasolka szparagowa 50 g
żółta fasolka szparagowa 50 g
woda zimna 2 l
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 4 łyżeczki
masło 50 g

dodatek

ogórki konserwowe 8 szt
pomidor 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne skrzydełka z kurczaka z fasolką

Kroki postępowania

1
Umyte i wysuszone skrzydełka z kurczaka porcjujemy na 3 części. Ostatnia, najmniejsza, bez mięsa nie przyda się w tym daniu.
Krok 1 - Pikantne skrzydełka z kurczaka z fasolką foto
2
Doprawiamy kurczaka, solą, papryką przyprawą do kurczaka i pieprzem cayenne.
Krok 2 - Pikantne skrzydełka z kurczaka z fasolką foto
3
Wstawiamy skrzydełka do piekarnika na 45-50 minut (termoobieg 180 C)
Krok 3 - Pikantne skrzydełka z kurczaka z fasolką foto
4
Fasolkę gotujemy na al dente w osolonej wodzie.
Krok 4 - Pikantne skrzydełka z kurczaka z fasolką foto
5
Odcedzamy fasolkę po ugotowaniu i dodajemy masło. Całość mieszamy.
Krok 5 - Pikantne skrzydełka z kurczaka z fasolką foto
6
Wykładamy kurczaka, obok fasolkę oraz ogórki. Dekorujemy opcjonalnie pomidorem.
Krok 6 - Pikantne skrzydełka z kurczaka z fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak