Pikantne serduszka i duszona kapusta pekińska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca

    600 gr drobiowe
  • marchewka

    1 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    0,5 łyżeczki
  • cebula

    0,5 szt
  • ziele angielskie

    3-4 szt
  • imbir

    1/4 łyżeczki
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    0,5 łyżeczki
  • majeranek

    0,5 łyżeczki
  • natka pietruszki

  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • kapusta pekińska

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    1 łyżka
  • Sos imbirowy

    1 łyżeczka
  • sos chili

    1 z limonką
  • kapusta

    duszona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serduszka oczyścić wypłukać zalać wodą ok 3/4 litra . dodać marchewkę, cebulę kucharek ziele angielskie i ugotować do miękkości. Wyjąc wszystko łyżką cedzakową troszkę przestudzić i pokroić serduszka na plasterki a marchewkę w kostkę. Pokrojone wrzucić z powrotem do rosołu. Dodać imbir, przyprawę do gulaszu, sos imbirowy, majeranek i gotować ok 15 min. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. dodać do serduszek.

Kapustę pokroić w grubą kostkę . Rozgrzać na patelni olej, przyrumienić pokrojoną cebulę i dodać kapustę, podsmażyć kilka minut po czym dodać sos chili z limonką, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Danie można podawać z ziemniakami lub drobnym makaronem. np. w kształcie ryżu. Przyozdobić natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 09.02.2013 13:57
ciekawe połączenie
Małgorzata106 18.02.2012 18:01
pycha
romanrafal 07.04.2011 14:56
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat