Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIKANTNE PIERSI Z KURCZAKA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 szt
pergamin do smażenia z przypra 4 szt
papryka czerwona wg.uznania

Przepis i sposób przygotowania na: PIKANTNE PIERSI Z KURCZAKA

Piersi z kurczaka umyć,osuszyć i odkroić zbędne błonki.Lekko rozbić.Kawałki pergaminu z przyprawami rozłożyć i ułożyć na nich płaty fileta.Przykryć drugą połową i smażyć na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu około 5 minut z każdej strony na niewielkim ogniu.Podawać z ryżem,ziemniakami,warzywami lub do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.09.2013 09:32
bardzo fajne
Grażyna13 23.08.2013 16:35
Lubię takie :)
alaaa 17.06.2013 23:04
już próbowałam w pergaminie,mięsko soczyste i pyszne
Pani Domu 30.05.2013 11:26
bardzo apetyczne, muszę spróbować
barbara11561 04.03.2013 15:07
ja przeważnie zajadam mięsko z surówkami,albo warzywami.Moja rodzinka cjakoś ryż traktuje po macoszemu:)
Seba 04.03.2013 08:36
Wyglądają przepysznie
anemon 12.01.2013 15:31
Pikantny kurczak dobrze komponuje się z ryżem.
Motorek 06.12.2012 09:44
smaczne
Wafelek2601 06.11.2012 10:24
Pyszne
Krystyna32 06.11.2012 09:10
extra
Małgorzata106 29.10.2012 18:22
super
AURELKA 29.10.2012 18:11
aż się zrobiłam głodna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak