Pikantne pęczotto z ciecierzycą i papryką

Pikantne pęczotto z ciecierzycą i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza pęczak

    30 dag
  • cebula

    1-2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ajvar

    3-4 łyżki
  • bulion

    600 ml
  • cieciorka konserwowa

    1 puszka
  • natka pietruszki

    do posypania
  • sól i pieprz

    do smaku
  • oliwa

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę , cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Dodajemy ajvar i kaszę- wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy bulionem.
Przykrywamy i gotujemy wszystko na małym ogniu aż kasza wchłonie cały bulion. Co jakiś czas mieszamy.
Na koniec dodajemy odsączoną ciecierzycę- przyprawiamy wszystko według uznania i posypujemy posiekaną natką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ania321

24.06.2017 11:52
proste i pyszne danie :)

Grazyna0211

17.06.2017 14:33
smaczne danie

ilka01

17.06.2017 08:54
pysznie i zdrowo :)

Renataj

16.06.2017 23:04
Apetyczne danie:)

Ewa Wojtaszko

16.06.2017 22:10
apetycznie :)

Mniam

16.06.2017 20:49
Na pewno by mi smakowało, bo bardzo lubię pęczak :)

Konczi

16.06.2017 15:05
Smaczna propozycja

IZABELA29

16.06.2017 14:28
Ciekawe danie

Justi2401

16.06.2017 14:22
Smacznie i zdrowo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat