Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne krążki z cukinii

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 młoda
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej rzepakowy
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne krążki z cukinii

Cukinię myjemy i wraz ze skórką kroimy w plastry nie grubsze niż 1 cm. Oprószamy je solą, papryka oraz czosnkiem. Panierujemy w rozkłóconym jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Można podać z ulubionym sosem, np, ketchupem, czosnkowym, tysiąca wysp itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.10.2016 10:34
też tak robię:)
Motorek 27.10.2016 15:47
też robię tak cukinię jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak