Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kopytka z sosem jogurtowo-czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 400 gram
jajko 1 sztuka
rozmaryn 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 2 szczypty
czosnek 3 ząbki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka 6 łyżek
jogurt naturalny 1 kubek

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kopytka z sosem jogurtowo-czosnkowym

Jogurt naturalny przyprawić solą i pieprzem dodać do niego przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dokładnie wymieszać i odstawić, aby składniki ze sobą się „przegryzły".
Pozostałe składniki dokładnie ze sobą zagnieść. Powstałe ziemniaczane ciasto podzielić na pół i formować na omączonym blacie dwa wałeczki. Ostrym nożem pod skosem kroimy kluseczki. Gotujemy w dużej ilości osolonej wody aż wypłyną na wierzch. Odcedzamy i podajemy z sosem jogurtowo-czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 26.01.2015 14:38
smaczne kopytka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak