Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne crumble z cukinią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
cukinia 2 młode
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1 mały pęczek
olej
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól do smaku
masło 1/3 kostki
ser żółty 3 łyżki, startego
pomidorki koktajlowe do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne crumble z cukinią

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w kostkę i delikatnie przysmażamy, by stała się szklista. Między czasie cukinię kroimy w grubą kostkę. Tak pokrojoną dodajemy do gotowej cebuli.
Krok 1 - Pikantne crumble z cukinią foto
2
Całość razem chwilkę przysmażamy (cukinia powinna pozostać w środku surowa), doprawiamy do smaku i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Zdejmujemy z ognia.
Filet kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i pieprzem. Gotowego przysmażamy na oleju i łączymy z cukinią.
Krok 2 - Pikantne crumble z cukinią foto
3
KRUSZONKA:
Mąkę, masło, ser oraz sól i pieprz do smaku umieszczamy w misce. Składniki rozcieramy w dłoniach do uzyskania kruszonki.
Krok 3 - Pikantne crumble z cukinią foto
4
Mieszankę cukiniowo- mięsną umieszczamy w przygotowanych kokilek.
Krok 4 - Pikantne crumble z cukinią foto
5
Na wierzch wykładamy kruszonkę. Danie wkładamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy je około 25 minut w 180°C. Podajemy na ciepło w towarzystwie pomidorków koktajlowych.
Krok 5 - Pikantne crumble z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.12.2016 08:39
smaczne jedzonko
gusia1000 16.12.2016 18:38
Dobre jedzenie.
Konczi 16.12.2016 18:24
Świetny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak