Pikantna zupa z dyni

Pikantna zupa z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

  • cebula

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • sól

  • gałka muszkatołowa

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

    3 szt
  • śmietana 12%

    1/2 kubka
  • chilli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw podsmażyć cebule, potem dodać warzywa starte i dalej chwile smażyć. Nastepnie dynie starta i ugotować . Dodac soli,gałkę muszkatołową,listek laurowy 3 ziarnka ziela. Gotować. + 0,5 małego kubka śmietany rozmieszanej z łyżeczka mąki,sól,odrobine chilli. Wyjąć ziele i listek , zmiksować. Podawać z grzankami z chleba.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

19.09.2012 09:36
wygląda ładnnie

caffee_tea

03.03.2012 00:32
smaczna

edyta44

07.02.2012 16:04
smaczna

Margo1

05.01.2012 07:25
ładnie wygląda

Sylwia56

19.12.2011 18:57
świetnie wygląda

pioge7

16.10.2011 12:19
super

gosia47-47

13.10.2011 09:10
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat