Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa fasolowa
Kroki postępowania
Na rozgrzanej oliwie zrumienić pokrojoną cebulę, czosnek i wędlinę.
fasola Jaś | 30 dag |
wędzonka | 20 dag |
kiełbasa podwawelska | 30 dag |
cebula | 1 szt |
oliwa | 1 łyżka |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
chleb tostowy | 1 kromka |
pomidory bez skóry | 4-5 kg |
papryczka chili | kawałek |
Kminek mielony Prymat | 0,4 łyżeczki |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | 0,5 łyżeczki |
czosnek | 2 ząbki |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
cukier | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: