Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa dyniowa (z kuchni amerykańskiej)

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

dynia 75 dag/rozgotowanej
cebula biała 3 szklanki/posiekanej
masło 3 łyżki
bulion drobiowy 4 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
pestki dyni 1/2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Składniki na śmietanę meksykańską

śmietana 1/2 szklanki
bita śmietana 1/2 szklanki
sok z limetki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa dyniowa (z kuchni amerykańskiej)

Wykonanie:
Obie śmietany i sok połączyć i odstawić w chłodne miejsce. W między czasie roztopić w garnku masło , wsypać cebulę i zeszklić. Papę dyniową , mleko, pieprz i podsmażoną cebulę zmiksować na gładko. Wlać bulion i cały czas mieszając- podgrzać. Następnie doprawić, rozlać na talerze, posypać wcześniej uprażonymi pestkami dyniowymi i obłożyć śmietaną meksykańską.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 25.07.2015 22:37
Uwielbiam kremy z warzyw :)
Saga123 25.07.2015 21:09
apetycznie wygląda
Betina#45 25.07.2015 17:59
pyszna zupa ;) wygląda pysznie
Pani Domu 25.07.2015 15:13
ciekawy przepis na zupę dyniową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak