Pikantna pierś z kurczaka w papirusie z tymiankiem, gotowanym groszkiem i marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2
  • marchewka mrożona

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pikantna pierś z kurczaka w papirusie z tymiankiem, gotowanym groszkiem i marchewką foto
piersi z kurczaka myjemy i marynujemy w przyprawach (czosnek, papryka, pieprz, sól, tymianek). Odstawiamy do lodówki na kilka minut.
Krok 2 - Pikantna pierś z kurczaka w papirusie z tymiankiem, gotowanym groszkiem i marchewką foto
marchewkę z groszkiem dusimy na niewielkim ogniu pod przykryciem z niewielką ilością wody co jakiś czas mieszając. Dodajemy 2 łyżeczki cukru, jedną soli i 1/5 kostki masła i 2 łyżeczki mąki pszennej.
Krok 3 - Pikantna pierś z kurczaka w papirusie z tymiankiem, gotowanym groszkiem i marchewką foto
Piersi zawijamy w papirus (można wysmarować papirus oliwą) i smażymy na rozgrzanej i SUCHEJ patelni ok 8-10 minut, po czym obracamy pierś na drugą stronę i smażymy tyle samo minut. Pierś wychodzi soczysta i bardzo dietetyczna ;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 24.02.2014 17:49
mniam mniam
anusq18 14.01.2014 15:39
ciekawy przepis
erym 25.09.2013 09:35
sprawdzony sposob na obiad :)
JOANNA16 25.09.2013 09:32
pyszny obiadek
Grażyna13 12.09.2013 18:00
Pyszne danie :)
lawenda 08.05.2013 14:38
wyglada pyszniie
Megg 18.04.2013 16:55
przepyszne danie!!!
carmen 18.04.2013 15:17
ekstra danie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat