Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna patelnia fasolowa

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone 400 g
pieczarki 200 g
fasola czerwona z puszki 150 g
fasola Jaś 100 g
marchew 3 szt.
cebula biała 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
papryczka peperoni ½ szt.
czosnek 3 ząbki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej ryżowy 1 łyżka
pikantna mieszanka pieprzów łyżeczka
sól do smaku
natka pietruszki
boczek 300 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna patelnia fasolowa

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić w cieniutkie paski. Przełożyć na patelnię i podsmażyć z dodatkiem oleju ryżowego.
Krok 1 - Pikantna patelnia fasolowa foto
2
Do boczku dodać pokrojone cebule oraz ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Smażyć na wolnym ogniu 2 minuty.
Krok 2 - Pikantna patelnia fasolowa foto
3
Cały czas smażąc dodawać kolejne składniki - pieczarki pokrojone na półplastry,
Krok 3 - Pikantna patelnia fasolowa foto
4
a następnie marchew pokrojoną w paski i posiekaną papryczkę peperoni. Całość oprószyć solą i pikantną mieszanką pieprzów. Wymieszać.
Krok 4 - Pikantna patelnia fasolowa foto
5
Po około 5 minutach smażenia dodać pomidory krojone.
Krok 5 - Pikantna patelnia fasolowa foto
6
Na patelnię wyłożyć fasolę czerwoną z puszki, wcześniej namoczoną i ugotowaną z dodatkiem soli fasolę jaś oraz koncentrat pomidorowy. Wszystkie składniki połączyć i doprowadzić do wrzenia.
Krok 6 - Pikantna patelnia fasolowa foto
7
Potrawę posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać na patelni, na której była przygotowana.
Krok 7 - Pikantna patelnia fasolowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 05.02.2013 00:55
Lubię fasolkę.
Rafał10 29.11.2012 17:46
prezentuje się bardzo apetycznie, w smaku pewnie miód w gębie :)
MAR3STA 08.11.2012 10:51
ekstra smacznie i kolorowo
Gosia40 06.11.2012 20:55
Szybka i smaczna propozycja :)
Zdzisław 06.11.2012 15:14
moje ostre smaki
Krakowianka 06.11.2012 14:52
apatyczne i kolorowę! pięknie się prezentuje na talerzu :)
halina17 06.11.2012 14:08
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak