Pikantna patelnia fasolowa

Pikantna patelnia fasolowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory krojone

    400 g
  • pieczarki

    200 g
  • fasola czerwona z puszki

    150 g
  • fasola Jaś

    100 g
  • marchew

    3 szt.
  • cebula biała

    1 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • papryczka peperoni

    ½ szt.
  • czosnek

    3 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • olej ryżowy

    1 łyżka
  • pikantna mieszanka pieprzów

    łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • natka pietruszki

  • boczek

    300 surowy bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pikantna patelnia fasolowa foto
Boczek pokroić w cieniutkie paski. Przełożyć na patelnię i podsmażyć z dodatkiem oleju ryżowego.
Krok 2 - Pikantna patelnia fasolowa foto
Do boczku dodać pokrojone cebule oraz ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Smażyć na wolnym ogniu 2 minuty.
Krok 3 - Pikantna patelnia fasolowa foto
Cały czas smażąc dodawać kolejne składniki - pieczarki pokrojone na półplastry,
Krok 4 - Pikantna patelnia fasolowa foto
a następnie marchew pokrojoną w paski i posiekaną papryczkę peperoni. Całość oprószyć solą i pikantną mieszanką pieprzów. Wymieszać.
Krok 5 - Pikantna patelnia fasolowa foto
Po około 5 minutach smażenia dodać pomidory krojone.
Krok 6 - Pikantna patelnia fasolowa foto
Na patelnię wyłożyć fasolę czerwoną z puszki, wcześniej namoczoną i ugotowaną z dodatkiem soli fasolę jaś oraz koncentrat pomidorowy. Wszystkie składniki połączyć i doprowadzić do wrzenia.
Krok 7 - Pikantna patelnia fasolowa foto
Potrawę posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać na patelni, na której była przygotowana.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jozefinach

05.02.2013 00:55
Lubię fasolkę.

Rafał10

29.11.2012 17:46
prezentuje się bardzo apetycznie, w smaku pewnie miód w gębie :)

MAR3STA

08.11.2012 10:51
ekstra smacznie i kolorowo

Gosia40

06.11.2012 20:55
Szybka i smaczna propozycja :)

Zdzisław

06.11.2012 15:14
moje ostre smaki

Krakowianka

06.11.2012 14:52
apatyczne i kolorowę! pięknie się prezentuje na talerzu :)

halina17

06.11.2012 14:08
Dobre danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat