Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna fasolka szparagowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 1/2 kg
sól do smaku 1 łyżeczka
masło 2 łyżeczki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa kucharek 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna fasolka szparagowa

Kroki postępowania

1
Odcinamy końcówki od surowej fasolki
Krok 1 - Pikantna fasolka szparagowa foto
2
Surową fasolkę szparagową myjemy
Krok 2 - Pikantna fasolka szparagowa foto
3
wrzucamy do szerokiego garnka. Zalewamy dokładnie wodą, następnie solimy. Przykrywamy pokrywką. Gotujemy 15-20 minut.
Krok 3 - Pikantna fasolka szparagowa foto
4
Na patelni rozpuszczamy masełko, i dodajemy bułkę tartą. Cały czas mieszamy. Tak przygotowaną bułką tartą polewamy fasolkę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą kucharek. Wszystko po 1 szczypcie.
Krok 4 - Pikantna fasolka szparagowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 06.09.2012 06:55
lubi e fasolkę
agnieszka214 06.09.2012 06:55
lubi e fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak