Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIKANTNA CZEKOLADA Z MLEKIEM KOKOSOWYM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 100 g
mleko kokosowe 400 ml
papryczka chili 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: PIKANTNA CZEKOLADA Z MLEKIEM KOKOSOWYM

Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.Dodać puszkę mleka kokosowego i papryczki chili podgrzewać przez około 15 minut.Często mieszać żeby nie porobiły się grudki. Pod koniec wyjąć papryczki chili i doprawić chili w proszku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 23.12.2013 22:12
musi rozgrzewać :)
Kulinarna Ja 29.08.2013 20:06
brzmi smakowicie
dorotka0000025 03.06.2013 20:38
brzmi pysznie
caralajna 24.04.2013 06:58
moje smaki, pycha
andrzejek malutki 25.03.2013 18:25
pikantnie na rozgrzanie
Katarzyna59 12.01.2013 13:29
super
kate.500 04.12.2012 20:21
ekstra
andrew1 28.11.2012 13:47
andrzejek potwierdza ze smakuje !!
GOSIA18 26.11.2012 16:20
nigdy nie próbowałam
jasiek 26.11.2012 13:46
super połączenie
Aleksandra15 26.11.2012 10:36
Bardzo chętnie bym wypiła ;-)
SmakChwili 26.11.2012 10:23
rewelacyjny napój na chłodne wieczory które przed nami:)
SmakChwili 26.11.2012 10:23
rewelacyjny napój na chłodne wieczory które przed nami:)
SmakChwili 26.11.2012 10:23
rewelacyjny napój na chłodne wieczory które przed nami:)
nogawkuchni 26.11.2012 09:54
Dla mnie połączenie czekolady i chili to duet znakomity, a tutaj jeszcze dodatek kokosowy to w ogóle niebo w ustach, muszę wypróbować, super pomysł, żeby rozgrzać organizm i przyśpieszyć jego metabolizm.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak