Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijany arbuz

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1/2 szt.
pomarańcza 1 szt.
wódka 100 ml
rum 50 ml
sok z cytryny 150 ml
lód 1 szklanka/pokruszony
cukier trzcinowy do smaku
mięta do ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: Pijany arbuz

Wykonanie:
Arbuza z pomarańczą obrać, pokroić i lekko rozgnieść widelcem. Wymieszać z lodem, wlać wódkę i rum, sok z cytryny i cukier do smaku. Wymieszać składniki, napełnić szklanki i udekorować świeżą miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 18.06.2016 08:41
Dobry pomyslł
Janina 16.06.2016 15:08
Fajny pomysł na luzik;))
Anna169Hosz 16.06.2016 11:16
Dobre na letnia imprezę w plenerze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak