Pijany arbuz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    1/2 szt.
  • pomarańcza

    1 szt.
  • wódka

    100 ml
  • rum

    50 ml
  • sok z cytryny

    150 ml
  • lód

    1 szklanka/pokruszony
  • cukier trzcinowy

    do smaku
  • mięta

    do ozdoby
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Arbuza z pomarańczą obrać, pokroić i lekko rozgnieść widelcem. Wymieszać z lodem, wlać wódkę i rum, sok z cytryny i cukier do smaku. Wymieszać składniki, napełnić szklanki i udekorować świeżą miętą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 18.06.2016 08:41
Dobry pomyslł
Janina 16.06.2016 15:08
Fajny pomysł na luzik;))
Anna169Hosz 16.06.2016 11:16
Dobre na letnia imprezę w plenerze:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat