Przepis i sposób przygotowania na: Pijak na odwyku
2. Przygotowanie ciasta makowo - kokosowego: Białka ubić na sztywno, kolejno wsypać cukier, mak i kokos delikatnie mieszając. Wyłożyć do blaszki. Piec w temp 180 st C ok 25min.
3. Przygotowanie kremu budyniowego: Do połowy mleka wsypać budyń waniliowy, mąkę ziemniaczaną i pszenną, oraz żółtka. Wymieszać. Resztę mleka zagotować, do gotującego wlać mleko z mąką i żółtkami. Zagotować i dokładnie wymieszać. Wystudzić. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem a następnie dodawać po łyżce wystudzonej masy.
4. Biszkopt posmarować cienką warstwą dżemu, położyć na nie ciasto makowo - kokosowe, a kolejno krem budyniowy. Na masie ułożyć biszkopty maczane w ponczu (jaki wg uznania) Polać polewą czekoladową.