Przepis i sposób przygotowania na: Pijak/ Cycki teściowej
Kroki postępowania
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, następnie po łyżce dodajemy cukier. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy olej oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczamy 30 min.
Składniki |
|
Biszkopty |
|
dżem śliwkowy |
1 słoiczek
|
SZKLANKA WÓDKI |
|
Biszkopt |
|
jajko |
3 szt
|
cukier |
6 łyżek
|
olej |
6 łyżek
|
mąka |
6 łyżek
|
proszek do pieczenia |
1
|
białko |
6 szt
|
mak |
1/2 szklanki
|
kokos |
1/2 szklanki
|
cukier |
1/2 szklanki
|
Krem: |
|
mleko |
1/2 l
|
żółtko jajek |
3 szt
|
budyń śmietankowy |
1 szt
|
mąka ziemniaczana |
3 łyżki
|
mąka pszenna |
3 łyżki
|
cukier puder |
3 łyżki
|
margaryna |
250 g
|
polewa kakaowa |
|
margaryn |
100 g
|
cukier |
5 łyżek
|
woda |
5 łyżek
|
kakao |
5 łyżek
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: