Pietruszkowe skrzydełka od Hamrocyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    1 kg
  • czosnek

    4 ząbki
  • papryka

  • pieprz

  • sól

  • tymianek

  • oliwa

    5 łyżek
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pietruszkowe skrzydełka od Hamrocyka foto
Przygotować marynatę:
Do dużej miski wlać oliwę , czosnek pokrojony w drobne plasterki oraz tymianek , sól pieprz, paprykę, dokładnie wymieszać.
Skrzydełka dokładnie umyć i osuszyć.Do miski powkładać skrzydełka i namoczyć je w marynacie.Zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu najlepiej w lodówce.
Krok 2 - Pietruszkowe skrzydełka od Hamrocyka foto
Skrzydełka po wyjęciu z lodówki poukładać na brytfannie ,posypać grubo posiekaną natką pietruszki.
Krok 3 - Pietruszkowe skrzydełka od Hamrocyka foto
Skrzydełka przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni.
Krok 4 - Pietruszkowe skrzydełka od Hamrocyka foto
Skrzydełka piec pod przykryciem 50 minut, po tym czasie zdjąć folię i piec jeszcze 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smaczna_B 01.10.2013 18:56
pyszne ,znakomity przepis!prosty , a jaki efekt.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat