Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pietruszkowe skrzydełka od Hamrocyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
czosnek 4 ząbki
papryka
pieprz
sól
tymianek
oliwa 5 łyżek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pietruszkowe skrzydełka od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Przygotować marynatę:
Do dużej miski wlać oliwę , czosnek pokrojony w drobne plasterki oraz tymianek , sól pieprz, paprykę, dokładnie wymieszać.
Skrzydełka dokładnie umyć i osuszyć.Do miski powkładać skrzydełka i namoczyć je w marynacie.Zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu najlepiej w lodówce.
Krok 1 - Pietruszkowe skrzydełka od Hamrocyka foto
2
Skrzydełka po wyjęciu z lodówki poukładać na brytfannie ,posypać grubo posiekaną natką pietruszki.
Krok 2 - Pietruszkowe skrzydełka od Hamrocyka foto
3
Skrzydełka przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni.
Krok 3 - Pietruszkowe skrzydełka od Hamrocyka foto
4
Skrzydełka piec pod przykryciem 50 minut, po tym czasie zdjąć folię i piec jeszcze 15 minut.
Krok 4 - Pietruszkowe skrzydełka od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 01.10.2013 18:56
pyszne ,znakomity przepis!prosty , a jaki efekt.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak