Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piętruski z makrelą i mozzarellą.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozzarella w kulce 2 szt
makrela wędzona 1 szt
twaróg 10 dag
jogurt naturalny 2 łyżki
bazylia świeża 1 garść
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piętruski z makrelą i mozzarellą.

Kroki postępowania

1
Makrelę
Krok 1 - Piętruski z makrelą i mozzarellą. foto
2
obrać, dokładnie usunąć ości.
Krok 2 - Piętruski z makrelą i mozzarellą. foto
3
Dodać twarożek, jogurt,
Krok 3 - Piętruski z makrelą i mozzarellą. foto
4
posiekane listki bazylii, sól, pieprz i zmiksować.
Krok 4 - Piętruski z makrelą i mozzarellą. foto
5
Mozzarellę przekroić w poprzek na 2 części, a te na 4
Krok 5 - Piętruski z makrelą i mozzarellą. foto
6
4 i wykroić kółka, lub pozostawić takie jak nam wyszły.
Krok 6 - Piętruski z makrelą i mozzarellą. foto
7
Na połowę kółek nałożyć pastę rybną i przykryć pozostałymi kółkami mozzarelli.
Krok 7 - Piętruski z makrelą i mozzarellą. foto
8
Ozdobić listkami bazylii.
Krok 8 - Piętruski z makrelą i mozzarellą. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 29.04.2014 18:51
smaczne danie!
matesko 29.04.2014 14:56
ciekawy przepis
agnieszka131919 29.04.2014 10:09
na pewno smaczne
Wiktoria29 29.04.2014 09:19
fajny pomysł na imprezowa przekąskę, ładnie wyglada
Smaczna_B 29.04.2014 08:34
oryginalnie i pomysłowo
caralajna 29.04.2014 07:10
ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak