Piersiątka w sezamie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    2 szt.
  • sezam

    200 g
  • Kurczak panier do drobiu Prymat

    2 szt.
  • jajko

  • mleko

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka pokroić w nie za duże paski. Wymoczyć je w jajku z mlekiem a następnie obtoczyć je w panierce i sezamie. Smażyć na głębokim oleju. Podawać z sosem dip'owym. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 14.12.2013 23:31
muszę spróbować takiej sezamowej panierki,jeszcze nie jadłam
marzencia2007 24.04.2013 13:26
kiedyś jadłam,, super są
PaniMISIOWA 14.12.2012 19:43
rewelacja!
Ewa6274879 31.03.2012 23:08
fajna przekąska :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat