piersi z kurczaka z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    4 sztuki
  • cebula

    1 duża
  • pieczarki

    70 dkg
  • czosnek

    3 ząbki
  • majonez tradycyjny

    1 duży
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi przekroić na pół, lekko potłuc, posypać pieprzem i solą. Blachę posmarować margaryną, na to posypać pokrojony czosnek i ułożyć piersi.
Na piersi ułożyć drobno pokrojoną cebulę pokrojona
w kostkę. Na to wszystko zetrzeć pieczarki na tarce – grube oczka, na to łyżkę majonezu.
Piec w piekarniku około 50 minut (180o C).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat