piersi z kurczaka z pieczarkami

piersi z kurczaka z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    4 sztuki
  • cebula

    1 duża
  • pieczarki

    70 dkg
  • czosnek

    3 ząbki
  • majonez tradycyjny

    1 duży
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania piersi z kurczaka z pieczarkami

Piersi przekroić na pół, lekko potłuc, posypać pieprzem i solą. Blachę posmarować margaryną, na to posypać pokrojony czosnek i ułożyć piersi.
Na piersi ułożyć drobno pokrojoną cebulę pokrojona
w kostkę. Na to wszystko zetrzeć pieczarki na tarce – grube oczka, na to łyżkę majonezu.
Piec w piekarniku około 50 minut (180o C).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat