Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka z mozzarellą i boczkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 duży
mozzarella w kulce 1
boczek wędzony 2-3 plasterki
szpinak świeży 3 liście
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka z mozzarellą i boczkiem

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka myjemy osuszamy następnie oczyszczamy z niepotrzebnych tłuszczyków i włókien. Następnie nacieramy fileta wszystkimi przyprawami.
Krok 1 - Piersi z kurczaka z mozzarellą i boczkiem foto
2
Fileta nacinamy wzdłuż następnie mozzarellę owijamy w liście szpinaku I zwijamy w kieszonki.
Krok 2 - Piersi z kurczaka z mozzarellą i boczkiem foto
3
Następnie każdą pierś z kurczaka owijamy boczkiem . I posypujemy jeszcze raz przyprawami. Obsmażamy fileta na patelni z każdej strony.
Krok 3 - Piersi z kurczaka z mozzarellą i boczkiem foto
4
Obsmażonego fileta wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni .
Krok 4 - Piersi z kurczaka z mozzarellą i boczkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 29.05.2015 09:24
Na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak