Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Kurczak
-
piersi z kurczaka
2 szt -
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
0,5 opakowania -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
Papryka ostra mielona Prymat
1 szczypta -
mąka
2 łyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 łyżki -
jajko
5 szt
Jajko sadzone
-
jajko
2 szt -
masło
200 g -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Dodatek
-
ogóreczki z chili Smak
8 szt
Przepis i sposób przygotowania Piersi z kurczaka w pikantnej panierce z jajkiem sadzonym
Rozgrzewamy patelnię i dodajemy masło. Klarujemy masło czyli tak długo podgrzewamy aż zrobi się biała pianka. Z małej odległości wbijamy jajko na patelnię. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na talerz kurczaka, jajko i na oddzielny talerz ogórki konserwowe.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się