Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka pod marchewkową pierzynką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 2 szt.
marchew 2 szt.
cebula 1 szt.
ser żółty 125 gram
majonez tradycyjny 4 łyżki
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Do śmietany i majonezu można też dodać przyprawę curry. Można też doprawić słodką papryką.

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka pod marchewkową pierzynką

Piersi przekrawamy wzdłuż, tak żeby powstały 4 kotlety. Rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy obficie z każdej strony solą i pieprzem. Marchew ścieramy na tarce na grubych oczkach. cebulę drobno siekamy. Mięso wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Wykładamy na nie warzywa. Majonez mieszamy ze śmietaną. Wykładamy na warzywa. Posypujemy startym na tarce na grubych oczkach żółtym serem. Pieczemy pod przykryciem w temp. ok 180 stopni C ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna Kryla 20.09.2016 14:09
Robię bardzo podobne-to jest po prostu pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak