Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi nadziane serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ser żółty 10 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi nadziane serem

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy, z boku nacinamy kieszonkę.
Krok 1 - Piersi nadziane serem foto
2
Do wyciętego schowka wkładamy starty żółty ser, należy uważać aby nie przebić piersi.
Krok 2 - Piersi nadziane serem foto
3
Tak nadziane kotlety solimy i pieprzymy, zapinamy wykałaczką lub klipsem z marchewki w moim przypadku.
Krok 3 - Piersi nadziane serem foto
4
Panierujemy z jajku i bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu każdą cześć kotleta, przewracając również boki, po usmażeniu usuwamy wykałaczki.
Krok 4 - Piersi nadziane serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.01.2017 19:20
smaczne mięsko
halina17 03.01.2017 20:01
Dobre danie.
Janina 03.01.2017 17:23
Fajne jedzonko;))
agnieszka214 03.01.2017 17:17
Same pyszności lubię takie miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak