Piersi nadziane serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    2 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • ser żółty

    10 dag
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Piersi nadziane serem foto
Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy, z boku nacinamy kieszonkę.
Krok 2 - Piersi nadziane serem foto
Do wyciętego schowka wkładamy starty żółty ser, należy uważać aby nie przebić piersi.
Krok 3 - Piersi nadziane serem foto
Tak nadziane kotlety solimy i pieprzymy, zapinamy wykałaczką lub klipsem z marchewki w moim przypadku.
Krok 4 - Piersi nadziane serem foto
Panierujemy z jajku i bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu każdą cześć kotleta, przewracając również boki, po usmażeniu usuwamy wykałaczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 05.01.2017 19:20
smaczne mięsko
halina17 03.01.2017 20:01
Dobre danie.
Janina 03.01.2017 17:23
Fajne jedzonko;))
agnieszka214 03.01.2017 17:17
Same pyszności lubię takie miesko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat