Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka zapeikane z papryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
papryka zielona 1 szt
żółtko jajek 1 szt
wino białe wytrawne 4 łyżki
ser żółty 15 dkg
sól, pieprz do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka zapeikane z papryką

Drobiowe piersi pokroić w paski i podsmażyć na patelni, paprykę oczyścić i podsmażyć aż się udusi, grzyby pokroić i wrzucić na patelnię, posolić, dodać pieprz. Przełożyć wszystko do naczynia do zapiekania.
Żółtko mieszamy z winem i polewamy potrawę, oraz dodajemy na wierzch masło, na wierzch tarkujemy ser . Piec około 15 minut w 180 stopniach, aż ser się stopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 17.08.2011 12:35
smaczne
IlonaAlbertos 16.03.2011 22:55
Apetyczne :)
marzencia2007 15.11.2010 16:09
papryka i kurczak musi byc super!
Karolcia12 24.09.2010 14:08
ale pychotka
plocia 22.09.2010 22:16
z papryką nigdy nie jadłam
Lidia11 30.08.2010 16:44
smaczne i proste trzeba będzie wypróbowac
aguus 25.08.2010 14:28
ciekawy przepis:)
Kate131 25.08.2010 12:31
muszę spróbować
Margo1 25.08.2010 11:27
Wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak