Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka pod serami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
sól i pieprz
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia
ząbek czosnku 1 sztuka
passata pomidorowa 2 szklanki
bazylia świeża 1 gałązka
parmezan starty 4 łyżki
mozzarella małe kulki 6 sztuk
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka pod serami

Kroki postępowania

1
Piersi delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Piersi kurczaka pod serami  foto
2
Panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju, z każdej strony na złoty kolor. Zdjąć z patelni, odstawić.
Krok 2 - Piersi kurczaka pod serami  foto
3
Na patelnię po smażeniu mięsa dolać łyżkę oleju, wrzucić posiekaną cebulę, czosnek i zeszklić. ( najlepiej używać naczynia które można wstawić do piekarnika)
Krok 3 - Piersi kurczaka pod serami  foto
4
Dolać na patelnie passatę , włożyć bazylię . Gotować na małym płomieniu 7 -8 minut. Odstawić.
Krok 4 - Piersi kurczaka pod serami  foto
5
Wyjąć bazylię , ułożyć kotlety, posypać starty parmezanem, ułożyć pokrojone mozzarellę . Wstawić do piekarnika, zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką.
Podawać z makaronem. SMACZNEGO!!!!
Krok 5 - Piersi kurczaka pod serami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 06.01.2017 20:58
Bardzo dobry obiadek
Bernadeta1 06.01.2017 20:09
taki obiadek chętnie bym zjadła
Grazyna0211 06.01.2017 16:18
smaczne danie
Konczi 06.01.2017 16:14
skusiłabym się na taki obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak