Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi indycze ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
mrożony szpinak 1 opakowanie
masło 2 łyżki
ser biały 15 dkg
sól do smaku
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia 4 łyżki
indyk 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: piersi indycze ze szpinakiem

Filety z indyka oprószam solą i pieprzem oraz smaruję pastą zrobioną z przesmażonego na maśle szpinaku roztartego z sere białym, zmiażdżonymi ząbkami czosnku i przyprawami. Filety z indyka panieruję w jajku i bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 08.08.2012 17:52
każdy sposób na przemycenie szpinaku jest dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak