Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi drobiowe w sosie z jagód amerykańskich

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
borówka amerykańska 200 g
ocet balsamiczny 60 ml
miód 3 łyżki
ketchup łagodny 3 łyżki
imbir starty 1/2 łyżeczki
ząbki czosnku 2 szt (przeciśnięte przez praskę)

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi drobiowe w sosie z jagód amerykańskich

Zagotowałem w rondelku jagody, miód, keczup, ocet, czosnek i imbir ( około 15 minut ) na wolnym ogniu. Ostudziłem sos, a następnie go zmiksowałem. Połowę przełożyłem do pojemnika z pokrywką.

Piersi umyłem, oczyściłem z błon, pokroiłem na kawałki ( plastry ), zamarynowałem w pozostałym sosie, pół godziny w lodówce.

Rozgrzałem patelnię grillowi. Kawałki kurczaka wyjąłem z sosu i smażyłem ok. 7 minut z każdej strony.
Sos z pojemnika podgrzałem, polałem nim mięso. Podałem z bagietką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 09.05.2016 11:07
świetny pomysł !
w mojej kuchni 09.05.2016 07:54
pyszne jedzonko
krokus 08.05.2016 21:56
Bardzo ciekawy przepis
joannaa24 08.05.2016 18:54
Ciekawie to wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak