Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z żurawiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jajko 2 sztuki
sól
majonez 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
konfitura żurawinowa 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z żurawiną

Kroki postępowania

1
Jajko roztrzepać z solą i pieprzem, na innym talerzyku wysypać bułkę tartą.
Piersi oczyścić i przekroić na dwie części wzdłuż.
Zamoczyć w jajku, w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym maśle na średnim ogniu przez około 4min z jednej strony, następnie z drugiej.
Krok 1 - Pierś z żurawiną foto
2
Naszykować żurawinę i majonez. Obrać ząbek czosnku.
Krok 2 - Pierś z żurawiną foto
3
Wymieszać majonez z żurawiną i wycisnąć do tego ząbek czosnku.
Krok 3 - Pierś z żurawiną foto
4
Podawać z mięskiem na wierzchu lub gdzieś obok.
Krok 4 - Pierś z żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

-Natka- 23.12.2012 11:45
jeszcze nigdy nie jadłam takiego połączenia jak żurawina, majonez i czosnek, jestem bardzo ciekawa jak to smakuje
ziutula
ziutula 23.12.2012 07:31
moje smaki
Anna169Hosz 22.12.2012 23:32
Pyszności.
Magda24 22.12.2012 22:51
to połączenie zawsze kojarzy mi się ze świętami - lubię to :))
babajaga1969 22.12.2012 22:36
kusząca :))
Marta1986 22.12.2012 22:22
pycha
tessinka 22.12.2012 22:19
Apetyczne :)
adelajda 22.12.2012 22:15
ależ smaczna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak