Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
szpinak mrożony 200 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyzka
sól
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka ze szpinakiem

Pierś z kurczaka umyć,wykroić 4 kotlety.Rozbić tłuczkiem dość cienko.Przyprawić solą i pieprzem.
Szpinak rozmrozić ,odcisnąć i lekko przesiekać.Cebulę obrać ,pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle,dodać obrany i posiekany czosnek,razem chwilkę przesmażyć i dopiero na koniec dodać szpinak ,Wszystko wymieszać.Dodać sól i pieprz.Tak przygotowany farsz nakładać na rozklepane piersi i zawinąć jak roladki. Każdą obtoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i smażyć z wszystkich stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 04.03.2014 20:07
super mięcho
gibli 01.03.2014 11:11
bardzo apetycznie wyglądają, szpinak i pierś z kurczaczka, pychota:)
anusq18
anusq18 25.02.2014 15:25
musiało być przepyszne
Adamorek 23.02.2014 11:12
świetny farsz
Wiesława1 23.02.2014 10:02
pyszne mięsko
Kejti 22.02.2014 23:53
Fajne mięsko :-)
Renata9 22.02.2014 21:56
smaczne mięsko i do tego jeszcze ze szpinakiem
kecaj0075 22.02.2014 20:29
pierś z kurczaka i szpinak to wspaniałe połączenie:)
Janina 22.02.2014 20:10
Smaczne i zdrowe jedzonko;)
Agata3 22.02.2014 19:48
bardzo smaczne :)
Megg 22.02.2014 19:11
smaczne mięsko z takim nadzieniem
adelajda 22.02.2014 18:55
lubię nadziewane mięso :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak