Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka zawinięta ze śliwka w cieście francuskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ciasto francuskie 350 gram
śliwki suszone 18 sztuk
jajko 1 sztuka

Do marynaty

filet z kurczaka 250 gram
olej 50 ml
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka zawinięta ze śliwka w cieście francuskim

Do pojemnika wlewamy olej i wsypujemy przyprawy. Filet z kurczaka kroimy w paseczki i wkładamy do oleju z przyprawami. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy na kilka godzin. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty (u mnie 18sztuk). Na środek kładziemy kawałek fileta i śliwkę suszoną. Zwijamy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 10-12 minut w temperaturze 200stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 07.01.2015 21:41
smakowity obiad
Betina#45 07.01.2015 20:22
super mięsko ;) pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak