Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z żółtym serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
żółty ser 2 lastry
masło 2 plastry
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z żółtym serem

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myjemy, nacinany w nich na całej długości kieszonkę, w plaster sera zawijamy plaster masła i wkładamy do kieszonki w kurczaku, końcówkę piersi gdzie jest kieszonka zawijamy nicią,
Krok 1 - Pierś z kurczaka z żółtym serem foto
2
przygotowaną pierś oprószamy solą i pieprzem i panierujemy w roztrzepanym z przyprawami jajku i bułce tartej,
Krok 2 - Pierś z kurczaka z żółtym serem foto
3
smażymy na oleju na wolnym ogniu przez około 15 minut co chwilę przewracając by równiutko się nam upiekło. Podajemy na gorąco aby ser i masełko było roztopione.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z żółtym serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 19.09.2012 09:23
jak z żółtym serem to ja lece do Ciebie na obiad :)
Ewa6274879 12.09.2012 12:04
lubię taką :)
tessinka 10.09.2012 18:30
Całość wygląda smakowicie :)
Agnieszka91 10.09.2012 13:39
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak