Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z czerwonej panierce

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 szt
mąka kukurydziana 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 2 szt
mleko 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
olej do smażenia
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z czerwonej panierce

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paski , lekko rozbijamy. Lekko solimy rozbite paseczki. do miski wbijamy jajko , dodajemy mleko ,mąki , ketchup , przyprawę do kurczaka i odrobinę soli. Mieszamy rózgą. Każdy kawałek kurczaka moczymy e cieście. Od razu układamy na rozgrzanym oleju i smażymy z 2 stron. Podajemy na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gotuj z Misiem 14.10.2013 13:51
Kutak w ciecie na ostlo :) Fajny.
patryska76 14.10.2013 13:36
Pyszności ;)
Olga_SK 14.10.2013 12:54
Zapowiada się smakowicie :)
marcia7 14.10.2013 12:46
dobra taka panierka
Megg 14.10.2013 11:29
wygląda bardzo apetycznie
Anna133 14.10.2013 10:54
wygląda zjawiskowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak