Pierś z kurczaka z czerwonej panierce

Pierś z kurczaka z czerwonej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    3 szt
  • mąka kukurydziana

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    2 łyżki
  • przyprawa do kurczaka

  • sól morska

  • olej do smażenia

  • ketchup

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paski , lekko rozbijamy. Lekko solimy rozbite paseczki. do miski wbijamy jajko , dodajemy mleko ,mąki , ketchup , przyprawę do kurczaka i odrobinę soli. Mieszamy rózgą. Każdy kawałek kurczaka moczymy e cieście. Od razu układamy na rozgrzanym oleju i smażymy z 2 stron. Podajemy na ciepło lub zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Gotuj z Misiem

14.10.2013 13:51
Kutak w ciecie na ostlo :) Fajny.

patryska76

14.10.2013 13:36
Pyszności ;)

Olga_SK

14.10.2013 12:54
Zapowiada się smakowicie :)

marcia7

14.10.2013 12:46
dobra taka panierka

Megg

14.10.2013 11:29
wygląda bardzo apetycznie

Anna133

14.10.2013 10:54
wygląda zjawiskowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat