Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w zalewie octowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuka
sól do smaku
olej do smażenia 2 łyżka
cebula biała 1 sztuka
woda 3 szklanka
ocet 10 % 1/2 szklanka
cukier 1/2 szklanka
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
pieprz do smaku
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w zalewie octowej

Pierś z kurczaka przekroić na pół w poprzek.
Rozbić lekko tłuczkiem.
Posypać solą i pieprzem. Obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Wystudzić.
Cebulę pokroić w piórka.

Składniki na zalewę zagotować.Wystudzić.
W misce układać piersi i cebule na przemian.Zalać zalewą. Odstawić na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 30.11.2013 17:35
musi być rewelacyjne super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak