Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie własnym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 ;istki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 6 sztuk
woda 2 szklanki
olej do smażenia
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie własnym

Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na porcje. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy aż mięso będzie miało rumiany kolor. Wodę zagotowujemy i podlewamy nią mięso. Dodajemy sól i pieprz oraz liście laurowe oraz ziele angielskie. Mięso dusimy w sosie aż nabierze aromatu a sos będzie miał ładny kolor. Na koniec mąkę mieszamy z odrobiną wody tak by powstała dość gęsta zawiesina, zmniejszamy ogień palnika i powoli dodajemy do sosy by zagęścić sos. Czekamy aż się całość zagotuję i możemy podawać np. z ziemniakami i surówką :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mały_łasuch 01.12.2014 17:57
Dziękuje :)
Ewelina1991 29.11.2014 08:04
fajny przepis ;)
Gracer 28.11.2014 20:57
dobry obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak