Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
przyprawa uniwersalna
masło klarowane
cebula
białe wino 1/2 szklanki
pieczarki 20 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo pieczarkowym

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy . doprawiamy przyprawa uniwersalną i smażymy z obu stron na maśle. Ściągamy z patelni. Na tej samej patelni smażymy posiekaną cebulkę . Dodajemy pokrojone pieczarki - mieszamy i dolewamy odrobinę białego wina. Redukujemy alkohol. Dodajemy wcześniej usmażone piersi. Zalewamy śmietaną . Redukujemy sos. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irmax 11.01.2015 13:23
Ale pycha! Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak