Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-musztardowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki:

pierś z kurczaka 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
musztarda 2 łyżki
olej 4 łyżki
masło 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-musztardowym

Pierś pokrój w kostkę. Posyp pieprzem i solą. Cebulę obierz i pokrój w cienkie pióra. Do śmietany dodaj musztardę i szczyptę soli. Dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło z olejem. Dodaj cebulę, lekko posól. Smaż na średnim ogniu, często mieszając przez 2-3 minuty, aż cebula zacznie się szklić. Dodaj mięso i smaż często mieszając, aż zacznie sie rumienić. Zestaw z ognia. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Postaw na ogniu i cały czas mieszając doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia. Do potrawy dodaj natkę pietruszki i wymieszaj. Podawaj z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak