Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w parmezanowo-ziołowej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
parmezan starty 1/2 szklanki
koperek 1 łyżka
jajko 1 sztuka
mleko
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia
masło do smażenia
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 (posiekany)
oregano 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w parmezanowo-ziołowej panierce

Piersi myjemy,wkładamy do miski z mlekiem i moczymy około 6 godzin w lodówce.Można to zrobić rano i akurat będzie na obiad.Bułkę tartą mieszamy z parmezanem,koperkiem,tymiankiem,oregano i bazylią.Wyciągamy piersi doprawiamy solą ziołową i pieprzem.Pozostawiamy na 20 minut.Następnie piersi lekko rozbijamy przez ściereczkę lub worek foliowy.Jajko rozkłócić na talerzyku.Piersi maczamy w jajku a potem w mieszance z parmezanem i ziołami mocno dociskając tak by powstała gruba warstwa panierki.Na patelni rozgrzewamy olej z masłem pół na pół i smażymy na złoty kolor z obu stron:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak