Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w panierce

1. Pierś z kurczaka kroimy na kawałki.
2. Nie ubijamy ich tłuczkiem do mięsu tylko przyciskamy tępą stroną noża.
3. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
4. Obtaczamy w jajku i bułce tartej.
5. Smażymy z dwóch stron na brązowy kolor.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jakub7 29.04.2013 12:26
Prosto i smacznie !
IwonaDD 29.04.2013 09:22
klasyczny, dobry i sprawdzony obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak