Pierś z kurczaka w ogórkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • ogórek kiszony

    1
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżka
  • olej

    1/2 łyżeczki
  • woda

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mięso pokroić na małe kawałeczki. Następnie obtoczyć je dokładnie w mące. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na niej mięso, aby stało się białe. Następnie zalać wodą i dusić ok. 2 minut. dodać starty na tartce ogórek kiszony i dusić następne 2 minuty. Przed podaniem doprawić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 29.12.2011 16:18
a pierś na to nie możliwe
Barbara55 04.12.2011 13:46
o jej
kielcok1 27.10.2011 16:57
a co na to pierś
Katarzyna/kate1980 06.01.2011 15:13
komentarz do zdjęcia: do potrawy dodałam jeszcze duuużo siekanego koperku
Ewa99 09.10.2010 14:31
kurczak z ogórkiem hmmmm ciekawe połaczenie
aginaa 23.09.2010 12:09
pyszne
Anna189 21.08.2010 17:58
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat