Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w marynacie paprykowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Czosnek staropolski Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w marynacie paprykowej

Mięso myjemy i osuszamy. Nacieramy olejem rzepakowym i posypujemy przyprawami. Dokładnie wklepujemy w mięso. Odkładamy do lodówki na około 2 godziny. Następnie przekładamy mięso do parowaru i gotujemy około 35-35 minut w zależności od grubości mięsa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 24.06.2016 20:18
Obiad, który robi się prawie sam :)
Aleksandra/Olcia 24.06.2016 09:31
super obiadek
IZABELA29 24.06.2016 07:53
pyszne mięsko dobrze doprawione
Renata9 23.06.2016 22:40
Smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak