Pierś z kurczaka w maladze z bananem

Pierś z kurczaka w maladze z bananem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

  • pierś z kurczaka

    4
  • przyprawa warzywna

    1 łyżeczka
  • morele suszone

    4
  • mąka

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • rodzynki

    2 łyżki
  • ziemniaki

    40 dag
  • sól

  • wino

    1/4 (malaga)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierś z kurczaka w maladze z bananem

Banana obrać i przekroić wzdłuż na 4 części. Mięso lekko rozbić i oprószyć przyprawą warzywną. Na każdym kawałku ułożyć słupek banana i morelę, zwinąć i spiąć wykałaczką. Roladki obtoczyć w mące i obsmażyć na oliwie. Wlać wino, dodać rodzynki, przykryć i dusić ok. 20 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, posolić i usmażyć. Podawać z roladkami z kurczaka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat