Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso

pierś z kurczaka podwójna 2 szt
ser żółty 12 plasterków
szynka 12 plasterków
czosnek 1/2 główki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku

Ciasto naleśnikowe

mleko 1 szkl
jajko 2 szt
mąka pszenna 1,5 szkl

Dodatkowo

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Rozkrawamy na mniejsze kawałki, ja miałam dość duże tak że wyszło mi ich 12. Lekko rozbijamy i przyprawiamy do smaku
Krok 1 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym foto
2
rozbijamy jaja, dodajemy mleko i mąkę . wszystko razem mieszamy , możemy doprawić do smaku.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym foto
3
Na każdym kawałku mięsa układamy po plasterku sera i szynki oraz obrany i pokrojony na plasterki czosnek.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym foto
4
Składamy na pół i maczamy w przygotowanym cieście Smażymy na małym ogniu na oleju.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym foto
5
Smażymy do momentu az mięso będzie miękkie a skórka z każdej strony rumiana.
Krok 5 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.01.2017 14:52
pyszne mięsko
Janina 13.01.2017 16:05
Fajna propozycja;))
dodi 13.01.2017 15:12
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak