Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka pieczona w sosie własnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka pieczona w sosie własnym

Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na cieńsze plasterki. Z obu stron obficie nacieramy przyprawą do kurczaka. Na dno naczynia żaroodpornego wkrapiamy łyżeczkę oliwy, następnie układamy przyprawione mięso. Pieczemy pod przykryciem ok 30 minut w temperaturze 200 stopni. W trakcie pieczenia, mięsko wypuści dość dużo własnego sosu i będzie się w nim dusiło. Gotową pierś z odrobiną sosu podajemy z dowolnymi warzywami ( u mnie sałatka z buraczków ćwikłowych)Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak