Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
4 szt -
suszone pomidory
1 słoik -
feta
1/2 op -
sól
-
pieprz
-
pomidorki koktajlowe
-
czosnek
-
oliwa
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami i fetą
Rozgrzewamy patelnię grillową(fajnie wyglądają ślady ,ale można obsmażyć na zwykłej)smarujemy ją lekko oliwą i obsmażamy piersi z dwóch stron.
Układamy na blasze lub w większym naczyniu żaroodpornym. Pomidorki koktajlowe myjemy,osuszamy,nacinamy do połowy - w nacięcie wkładamy przeciśnięty przez praskę czosnek,posypujemy tymiankiem, solą morską i skrapiamy oliwą pozostałą z suszonych pomidorów.Tak przygotowane pomidorki układamy obok mięsa i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st. około 20minut.
Komentarze (8)