Pierś z kurczaka nadziewana mozarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże (pojedyncze) piersi z kurczaka

    2
  • duże garści startej mozarelli z bloku

    2
  • jajko

    1
  • szkl. pokruszonych płatków kukurydzianych

    1
  • łyzki mąki pszennej

    4
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku:
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety opłukać, osuszyć. Naciąć wzdłuż ostrym nożem aby otrzymać kieszeń. Każdy filet oprószyć w środku i z zewnątrz kucharkiem i papryką. Do kieszeni nałożyć po garści sera, docisnąć obie połówki. Panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajkiem i płatkach. Smażyć na niezbyt dużym ogniu aż ładnie się zrumieni z obu stron, pod koniec smażenia przykryć patelnię i poddusić mięso na małym ogniu jeszcze 2-3 minuty. Podawać z ziemniaczkami i sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 02.06.2012 14:19
smaczne
IrenaM 29.01.2012 17:21
mniam mniam
Ewelina38 23.09.2011 18:42
wygląda super
Agnieszka_B 13.02.2011 15:35
Pewnie smakuje doskonale i jeszcze ta prezentacja.... Mój apetyt bardzo się zaostrzył:)
SmacznaPyza 20.12.2010 14:58
Mały, sztuka mięsa to zupełnie coś innego
MAŁY 20.12.2010 14:40
piekna sztuka mięsa
Izabela/bella81 19.12.2010 14:46
Coś pysznego i piękne zdjęcia:)
Koper 07.12.2010 08:56
Pięknie podana
eli_555 01.12.2010 17:27
pyszne
ZEWA 28.09.2010 21:00
oj jak ja to lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat